Aan het woord: Lindy Horsman

| AAN HET WOORD |
Vandaag is het woord aan Lindy Horsman, zij is bestuurder bij Encactus Groningen.

Hi! Mijn naam is Lindy Horsman en ik ben 23 jaar oud. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, met name kickboksen en spinnen, of om uitgebreid en zo duurzaam mogelijk te koken. Afgelopen zomer heb ik mijn bachelor Bedrijfskunde aan de RUG afgerond en vond ik het tijd om mijn kennis te verbreden op een meer praktijkgerichte manier, door middel van een bestuursjaar bij Enactus Groningen. Enactus houdt zich bezig met lokale sociale, economische en ecologische problemen, en probeert deze op te lossen door middel van het oprichten van ondernemingen. Als marketing & communicatie manager van Enactus Groningen houd ik mij voornamelijk bezig met de externe communicatie en het ontwerpen van marketing materiaal voor op de socials. Het leuke aan deze functie vind ik dat ik mijn creatieve en sociale vaardigheden kan uiten en verbeteren.

Ik ben van mening dat jezelf ontwikkelen naast je studie een waardevolle bezigheid is waar je veel van kan leren. Voor mijn gevoel biedt de RUG veel mogelijkheden aan voor studenten om zichzelf naast hun studie te ontwikkelen, en zijn ze hierin ook erg ondersteunend. Zo is de RUG een partner van Enactus, maar ook van vele andere studentenorganisaties en studieverenigingen. Op deze manier draagt zij niet alleen bij aan de academische ontwikkeling van haar studenten, maar ook aan de persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben betrokken bij de maatschappij en zet mij graag in voor anderen. Daarom is een bestuursjaar bij Enactus voor mij een perfecte combinatie tussen het tackelen van sociaal maatschappelijke problemen en het ontwikkelen van mijzelf op zowel persoonlijk als professioneel gebied. Naast het sociale aspect van Enactus ben ik ook erg geïnteresseerd in het duurzame aspect. Na mijn studententijd ga ik graag in de duurzaamheid sector aan de slag. Ik hoop dan ook dat ik Groningen een stukje groener en socialer kan maken, samen met mijn bestuursgenoten en de ondernemingen.

Hi! My name is Lindy Horsman and I am 23 years old. In my free time, I enjoy playing sports, especially kickboxing and spinning, or to cook extensively in the most sustainable fashion. After graduating with a bachelor’s degree in Business Administration from the University of Groningen (RUG) last summer, I found time to expand my knowledge in a more practical manner through a board year at Enactus Groningen. Enactus deals with local social, economical, and ecological problems, and tries to solve these problems by establishing businesses. As the marketing & communications manager of Enactus Groningen, I mainly deal with external communication and the design of marketing content for our social media. What I like about this role is putting my creative and socials skills to use as well as improving them.

I believe that developing yourself outside of your study is a valuable activity from which you can learn a lot. In my opinion, the RUG offers many opportunities to students for self-development alongside their studies, and are also very supportive of this. The RUG is a partner of Enactus, for instance, but also of many other student organisations and study associations. In this way, the university does not only contribute to the academic development of their students, but also to their personal development.

I am socially involved and enjoy supporting others. A board year at Enactus is the perfect combination for me to tackle social society problems and to develop myself personally and professionally. Besides the social aspect of Enactus, I am also very interested in the sustainable aspect. After I’m graduated, I would like to work in the sustainability sector. I, therefore, hope that together with my board members and the businesses, I can make Groningen a bit greener and more social.

Vergelijkbare berichten