Marrit van Aalzum

Hallo Marrit, je bent de eerste student van de Rijksuniversiteit Groningen die we mogen interviewen. Tof! Kun je jezelf kort even voorstellen?

‘Hi! Ik ben Marrit van Aalzum en ik ben 19 jaar. Ik studeer Rechten aan de Rijksuniversiteit met als studierichting Notarieel recht. Ik heb hiervoor HAVO gedaan op het Bornego College in Heerenveen, waarna ik vervolgens Sociaal Juridische Dienstverlening ben gaan studeren aan de Hanzehogeschool. Toen ik mijn propedeuse op zak had, ben ik naar de Universiteit gegaan. Dit omdat ik een uitdaging miste en de studie Rechtsgeleerdheid me wel aansprak.’

Goed gedaan! Van HBO naar WO! Woon je in Groningen? Of nog bij je ouders?

‘Ik woon nu nog in Joure, maar ik ga binnenkort verhuizen naar Groningen.’

En wat doe je naast je studie het liefst?

‘In mijn vrije tijd vind ik het leuk om uit te gaan, te zwemmen of andere leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ook werk ik al een aantal jaren met veel plezier bij de Scapino in Heerenveen.’

Wat vind je van de Rijksuniversiteit Groningen?

‘Ik heb gekozen voor de Rijksuniversiteit omdat ik na mijn propedeuse Groningen wel een hele leuke en gezellige stad stad vond. Ik hier wilde hier graag blijven. Ook was dit de dichtstbijzijnde universiteit voor mij, die ook nog eens goed aangeschreven stond.

Wat ik goed vind aan de Rijksuniversiteit is dat ze goede docenten hebben en ik wel echt kan merken aan de organisatie dat het een goede universiteit is.

Heb je bijvoorbeeld verbeterpunten voor de Rijksuniversiteit Groningen?

‘Wel heb ik nog wat verbeterpunten voor de RUG. Hoorcolleges komen namelijk altijd heel laat online. Dit vind ik jammer. Als ik een college heb gemist wil ik die graag direct kunnen inhalen. Dit kan pas twee weken voor het tentamen, wat ik vrij laat vind. Er zijn tevens weinig oefententamens beschikbaar, dit vind ik jammer omdat ik graag meer wil oefenen voor een tentamen. Dus meer online materiaal en meer online oefententamens is wenselijk.’

Marrit, dankjewel voor het interview. We zullen het meenemen en wie weet zie jij binnenkort jouw feedback verbeterd!

Vergelijkbare berichten