Linda Kies

Hallo!

Geef mij in drie minuten de kans om jou te inspireren een fractiejaar te doen! Voor komend collegejaar ben ik namelijk nog op zoek naar een opvolger. Durf jij kritisch te kijken naar de Hanzehogeschool, ben je niet op je mondje gevallen en ben je klaar voor een uitdaging? Sta jij voor de belangen van de studenten om jou heen? Ga dan een fractiejaar bij Lijst STERK doen!

Ik mag mijzelf dit jaar met trots de fractievoorzitter van Lijst STERK noemen. Mijn naam is Linda Kies, laatstejaarsstudent Social Work en afkomstig uit Eemnes. Vóór mijn fractiejaar was ik wel geïnteresseerd, maar niet betrokken bij politiek. In tegenstelling tot die arme ziel uit Internetgekkies wist ik wél dat CDA geen ChristenUnie is en kon ik met rood altijd netjes mijn gekozen bolletje inkleuren, maar verder dan ooit eenmalig stembriefjes tellen ben ik niet gekomen…. untill now!

Als fractielid hoef je niet meteen alles te kunnen, maar moet je wel bereid zijn om te leren. Je moet kritisch stukken leren lezen, het gesprek aan durven gaan en leren debatteren. Hoe verdedig je de normen en waarden van de medestudenten? Dit gaat al een stuk makkelijker als je een goede samenwerking hebt met de rest van de Hogeschoolmedezeggenschapsraad, te weten de andere studentfractie(s) en de docentgeleding. Hoe vorm je samen een krachtig orgaan en een stevige gesprekspartner voor het College van Bestuur (the big bosses), die vrijwel altijd een antwoord klaar hebben staan. Allemaal uitdagingen die jij aangaat in een fractiejaar!

Gelukkig is een jaar bij Lijst STERK vooral ontzettend gezellig! Als sociale vlinder (in wording) ben je volop aan het netwerken en fladder je heel Groningen door, meestal met een kop koffie of een biertje in je hand. No worries dus, het is meer dan alleen zakelijk! Geïnteresseerd in een fractie jaar?
Je hebt tot 14 februari om te solliciteren door te mailen naar sollicitaties@lijststerk.nl.

Vergelijkbare berichten