Jeroen Cleophas

Hallo iedereen!

Mijn naam is Jeroen Cleophas, 25 jaar en dit jaar de trotse fractiesecretaris van Lijst STERK. Naast mijn werk bij de fractie studeer ik chemie aan de Hanze.

Voordat ik mijn fractie jaar begon bij STERK heb ik een bestuursjaar bij Equilibrium gedaan als commissaris extern. Naar mijn mening is iets doen naast je studie (het zij commissie of een bestuur) onmisbaar voor vaardigheden waar je de rest van je leven iets aan hebt. Daarnaast heb ik altijd het gevoel gehad dat, tijdens het doen van een commissie of een bestuur, je dan iets bijdraagt aan een groter geheel. Hierin is het doen van een fractie jaar hetzelfde. Het enige verschil is dat je niet alleen bijdraagt aan een vereniging maar ook aan de Hanzehogeschool. Dit is voor mij de voornaamste reden geweest dat ik fractie ben gaan doen. Betrokkenheid en je inzetten voor iets is waar het om gaat.

Maar wat zijn fractie werkzaamheden nou eigenlijk? Tijdens het fractie jaar komen er verschillende stukken langs die gaan over Hanze breed beleid. Kortom zorgt het er voor dat studenten alle faciliteiten tot hun beschikking hebben of deze krijgen om zo hun studie succesvol af te kunnen ronden.

Ik kan me voorstellen dat wanneer je dit leest je denkt: “Allemaal leuk en aardig maar wat is er dan echt gebeurd het afgelopen half jaar?”. Het antwoord daarop is best wel veel. Zo worden op dit moment SLB’ers omgeschoold tot ‘student coaches’, zijn er studentpsychologen aangenomen en worden er meer studieplekken aangeboden door de Hanze in zowel het Forum als op de Zernike campus.

De fractie kan dit allemaal niet alleen. Naast de fractie staat het bestuur. Het bestuur zorgt er voor dat er verschillende activiteiten georganiseerd worden, de vereniging draaiende blijft en dat de verkiezingsweek zo soepel mogelijk verloopt.
Ik kan iedereen aanraden om een bestuur of fractie jaar te gaan doen en jezelf op een andere dan de schoolse manier te ontwikkelen en daarmee bij te dragen aan de hogeschool of een vereniging.

Namens de 6e fractie van Lijst STERK,

Jeroen Cleophas
Fractiesecretaris

Vergelijkbare berichten