Lijst STERK verdubbelt zetels binnen HMR van Hanzehogeschool Groningen

Groningen, 22 mei 2019

Studentenpartij en -belangenvereniging Lijst Student Erkend (STERK) neemt komend jaar met vier van de negen zetels plaats in de Hogeschool Medezeggenschapsraad (HMR) van de Hanzehogeschool Groningen. Na een jaar gehalveerd te zijn in zetels ten aanzien van voorgaande jaren heeft de partij haar sterke positie met vier zetels binnen de raad met een overtuigende campagne teruggewonnen. Tijdens de bekendmaking van de verkiezingsuitslag door Henk Pijlman werd bekendgemaakt dat de Hanze Studentenbelangen Vereniging met 88 stemmen verschil net de meerderheid aan zetels binnen heeft gesleept.

Voor Lijst STERK is deze uitslag een enorme overwinning. “Na de verkiezingsuitslag van vorig collegejaar hebben we alle mankracht bij elkaar getrommeld en alle neuzen dezelfde kant opgeduwd. We hebben met bestuur en fractie een heel intensief jaar gedraaid om deze resultaten te behalen. Het harde werken en de volle inzet waren de moeite waard, want we zijn nog nooit zo dichtbij de vijfde zetel geweest”, aldus Bernd Abeling, fractievoorzitter van de HMR-fractie van Lijst STERK.

Ondanks de mooie overwinning heerst er toch enige ontevredenheid over de verkiezingen. Waar in 2018 nog 19,72% van de studenten gestemd hebben, hebben afgelopen verkiezingen maar 15,23% van alle Hanze-studenten van zich laten horen. In 2017 lag de studentenbetrokkenheid op 26,50%. Aan Lijst STERK en de Hanze Studentenbelangen Vereniging zal de lage opkomst in ieder geval niet liggen, beide partijen hebben zich in de aanloop naar en tijdens de verkiezingen hard ingezet om hun boodschap over te brengen.

Linda Kies, lijsttrekker: “We hebben met een ongelooflijk gedreven team maandenlang naar deze prestatie toegewerkt. Ik ben ontzettend trots op de prestatie die wij hebben neergezet. Nog nooit is het verschil met HSV zo klein geweest; volgend jaar gaan we voor de meerderheid. Ik heb vertrouwen in de fractie en het verschil dat we volgend jaar gaan maken.”

Fractievoorzitter Bernd Abeling: “Het is duidelijk dat, afgezien van de lage opkomst,  studenten in grote mate het belang inzien van onze jonge, liberale partij. Onze boodschap was in ieder geval glashelder; meer vrijheid en verantwoordelijkheid voor de student.”

Lijst STERK wil iedereen bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan het realiseren van deze verkiezingen. Zonder de inzet van de talloze vrijwilligers was een dergelijk resultaat niet realiseerbaar geweest.

De zesde HMR-fractie van Lijst STERK zal bestaan uit Linda Kies, Tony Hamming, Mark Kenters en Jeroen Cleophas.

Vergelijkbare berichten