De blauwe revolutie: Lijst STERK schrijft geschiedenis

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws
  • Bericht reacties:0 Reacties

Groningen, 18 november 2020

Studentenpartij en -belangenvereniging Lijst Student Erkend (STERK) heeft in de voorlopige uitslag van de medezeggenschapsverkiezingen van de Hanzehogeschool Groningen de meerderheid van de zetels weten te bemachtigen. Tijdens de bekendmaking van de verkiezingsuitslag door dhr. Pijlman, voorzitter van het College van Bestuur, werd duidelijk dat de meerderheid van zetels dit jaar naar Lijst STERK gaat. Ondanks dat de definitieve uitslag conform de bezwaartermijn nog een week op zich laat wachten, is het wel tijd voor een klein feestje.

Voor Lijst STERK is deze uitslag een historisch moment, de jonge partij is nog niet eerder de grootste partij geweest. En na zes jaar hard werken mag STERK zich eindelijk de grootste partij noemen. Voorgaande verkiezingen was het verschil tussen de Hanze Studentenbelangen Vereniging (HSV) en Lijst STERK al erg klein met een kleine meerderheid in het voordeel van de HSV, dit jaar valt de uitslag van de verkiezingen in het voordeel van Lijst STERK. Daarnaast breekt de overwinning ook de trend van de jarenlange meerderheid van de HSV. Na de overwinning op de Onafhankelijke Studentenraad (OSR) en het wegvallen van de GSb-fractie in 2013 is de HSV continu de grootste medezeggenschapspartij aan de Hanzehogeschool Groningen geweest. Toen de OSR uiteindelijk een jaar later wegviel kwam Lijst STERK daarvoor in de plaats.

Toen Lijst STERK werd opgericht begon de partij bescheiden met een zetel aan de U-raad van de Rijksuniversiteit Groningen en de HMR van de Hanzehogeschool Groningen. Een jaar later wist Lijst STERK al vier zetels te bemachtigen in de HMR. De initiatiefnemers van Lijst STERK zijn daarom ook enorm trots op het behalen van de meerderheidsmijlpaal. “Dat we in zes jaar tijd de grootste zijn geworden is iets waar ik super trots op ben. We zijn begonnen met een kleine groep, welke steeds groter werd.”, laat Joost van den Berg weten, “Met ieder jaar weer nieuwe enthousiastelingen hebben wij de vereniging kunnen uitbouwen. Ik wens de gekozen HMR-leden veel succes met het uitdragen van onze visie”. Robin Vrijhof: “Ik ben ontzettend trots op dit resultaat, vanaf de oprichting is het altijd een doel en een droom geweest om de grootste te worden. Ontzettend mooi om te zien dat die droom werkelijkheid is. Complimenten voor het harde werk van de verkiezingscommissie, de kandidaatsfractie, het bestuur en andere betrokkenen!”.

Ook lijsttrekker Danny Kolthof is enorm blij met de uitslag: “Dit is waar wij als vereniging al jaren naartoe werken. Ik ben enorm trots op iedereen die zich de afgelopen weken voor deze overwinning heeft ingezet. Daarnaast ben ik vereerd dat ik de voorzitter ben van de grootste fractie die Lijst STERK ooit heeft gehad.”. Hij zal samen met Carlien Hurink, Gideon Henstra, Nick Pool en Vera Sieses dit collegejaar de studenten vertegenwoordigen in de HMR als de zevende HMR-fractie van Lijst STERK.

Lijst STERK wil iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het realiseren van de verkiezingen. Zonder de inzet van talloze vrijwilligers was een dergelijk resultaat nooit gerealiseerd. De inzet van bestuur, fractie en campagnelopers door de jaren heen heeft zijn vruchten afgeworpen. Lijst STERK wenst de zevende HMR-fractie veel succes!

Geef een antwoord